Boston Dinamiks kaže napravili smo robote koji mogu hodati, gledajte ljudi i čudite se. Kinezi i mi smo napravili robote koji mogu hodati i držati puške.
Broj postova : 11404 Join date : 27.11.2019 Lokacija : Bregza
U videu se govori o Rimčevom novom autonomnom robotaxiju, osim toga može se vidjeti kako auto izgleda iznutra.
Auto se zove se Verne, Rimac se nada da će građani uslugu prijevoza sa taksijem moći početi koristiti već 2026 godine. Što se tiče veličine automobila, čini se da bi se lako mogao uklopiti u grad, a da se ne ističe kao autonomni automobil. Izvana je prekriven senzorima koji mu pomažu u manevriranju ulicama, u ovoj ranoj fazi razvoja plan je da radi samo unutar gradova, umjesto da ide na duža putovanja izvan grada.
Iznutra su samo dva sjedala, a na ploči je ogroman ekran koji prikazuje sve informacije koje su vam potrebne. Prikazuje detalje vašeg putovanja i dolazi s izborom glazbe, aplikacija, pa čak i mogućnošću igranja na Xboxu! Sjedala su vrlo prilagodljiva, s mogućnošću naslona ako to želite.
Taksi se može pozvati putem aplikacije, a prije nego što stigne čak ćete imati opciju postaviti u taksiju unutarnju temperaturu i postavke svjetla!
Verne pokreće baterija od 60kWh koja bi trebala ponuditi dovoljan domet za cijeli dan rada u gradu. Ima motor koji pokreće prednje kotače, može isporučiti oko 200 KS i težak je 2100 kg.
Do 2026? hahaha pa još nije u stanju sam voziti, ne vjerujem da će to uspjeti do 2026. Uostalom čemu robotaksii? jesmo mi to tražili možda? nama su prijeko potrebni? ma mrš i on i robotaksiji. koliko novaca je bačeno na to, gadi mi se i pomisliti. Što im odjednom smetaju Uber vozači? aaa njih treba platiti za rad...
Jućer sam čitala kako žele u hrv na svakih 60m graditi ''punionice'' za el. auta. Baš nam trebaju te gluposti. Živimo u doba ''što neprirodnije, to bolje''.
Broj postova : 11404 Join date : 27.11.2019 Lokacija : Bregza
^ Preoptimistični su, to tako uvijek ide da im investitori ne pobjegnu.
Ovako izgleda vožnja San Franciscom u autonomnom električnom autu. Video je snimio jedan jutuber kojeg gledam tako da to video nije napravljen kako ga novinari rade nego je cijeli video snimljen iz perspektive običnog čovjeka.
Zanimljivo mi je to da se tako žure uvesti te električna vozila kada sam gledao razne dokumentarce kako su se godinama oduprli da uopće rade električna vozila. Sada odjednom su punom parom navalili sa tim električnim vozilima a mogli su ih razviti davno prije pa svijet danas ne bi imao problem sa zagađenjem. Sve me to dovodi do zaključka da im i dalje nije bitna ekologija samo im je bitna kontrola ljudi, zato se spominju gradovi od 15 minuta gdje se neće moći kretati dalje od kruga od 15 minuta. Zato se uvode sve više kamera po gradovima da sa tim kamerama prate ljude i da im naplaćuju kazne ako odu sa autom dalje od 15 minuta. Da im je stalo do ekologije novac ne bi bio bitan da se spasi svijet od zagađenja. Mogli su financirati da svaka kuća ima solarne panele na krovu, po ljeti bi ljudi proizvodili struju za klima uređaje, a sa viškom struje bi se proizvodilo vodik za teške strojeve autobuse i za zimske uvjete kada nema sunca. Po zimi bi se koristio vodik za proizvodnju struje. Ali ovi danas " ekolozi " kažu da tako neće ići jer bi države bile neovisne a to oni ne mogu dopustiti.