Beta, stavi štogod upotrebljivo i korisno, npr. testove najpopularnijih automobila. Kakvi su recimo korejski motori, mogu li se usporediti s japanskima? Možda nisu u rangu Toyote ili Honde, takve motore ne pravi nitko, ni dizelaše ni benzince, ali valjda Korejci mogu napraviti motor koji se može mjeriti sa, što ja znam, Volkswagenovima ili Renaultovima.
I da, kakvi su Citroën i Peugeot (odnosno PSA Group, ali i to se promijenilo)? Koliko uopće ima europskih proizvođača motora nakon silnih spajanja? Fiat, Volvo - i tko još?
Broj postova : 11742 Join date : 27.11.2019 Lokacija : Bregza
Dacia ima starije modele motora od Francuskog Renaulta zato je bolja od svog originalnog Francuza. Koliko sam čitao po stranim forumima ljudi se izruguju sa novim Francuskim autima kao nepouzdanim zbog silne elektronke i guranja kupcima nepoželjnih električnih automobila. Skoro Isto se događa sa Wolkwagenom. Moj rođak je najradije vozio Volkswagen aute ali zbog skupoće i sline elektrifikacije prešao je na Škodu koja još uvijek ima starije modele na dizel bez silne kompjuterizacije. Zadnjih godina sam primijetio trend bez obzira na marku vozila da ljudi radže kupuju aute sa koliko toliko pouzdanim starijim modelom motora nego ove novije aute sa hibridnim pogonim ili električne aute. Za sada električne aute kupuju oni ljudi koji imaju mnogo više novca od prosječnih kupaca automobila u Hrvatskoj.
Možda se to u budućnosti promjeni kada proizvođači automobila odluče uvesti samo električne aute? Ili ako uvedu jeftinije i bolje električne aute sa većim dometom.
Što učiniti kada vam se pokvari baterija u električnom vozilu? Video je napravljen na osnovu Američkog iskustva koje su imali tamošnji vlasnici električnih vozila. Za Hrvatske potrošače video je više poučan nego praktičan, da ljudi znaju u što se upuštaju nakon što kupe električno vozilo. Uz to postavljam ovaj video ovdje zato jer u Hrvatskoj nema nikoga poštenog da potrošačima kaže što se događa vlasnicima električnih vozila kada jednom istekne jamstvo. Bar ja nisam naišao na nekoga poštenog, slobodno me netko može ispraviti.
Požar na električnom vozilu. Danas se u električnim vozilima koriste baterije čiji je glavni sastojak litiji koji je jako zapaljiv. Ako prilikom punjenja baterije u autu dođe do zapaljenja te baterije vatru se ne može ugasiti. To može biti opasno jer ljudi pune takva vozila u garažama svojih kuća . U video se može vidjeti što se događa kada se zapali auto na baterije u Americi koja ima najviše električnih vozila u svijetu. [You must be registered and logged in to see this link.]