Broj postova : 11592 Join date : 27.11.2019 Lokacija : Bregza
Američki avion P-51 Mustang uništava Njemačke opskrbne vlakove 1944 godine. Film je obrađen i dodan je zvuk, kao i boja. U ono vrijeme nije bilo filmova u boji.
Ovaj je doveo dizajn raketnih motora na novu razinu. 3D printeri su dizajnerima raketnih motora omogućili da isprintaju kućište motora sa kanalima koji služe da se gorivo plina i zraka dobro izmiješa prije nego se smjesa zapali i da potisak. Na taj način su postigli bolji potisak i veću iskoristivost raketnog motora.
Htio sam ovo staviti u temu što sam sinoć sanjao, ali mislim da više spada u ovu temu sa ovim naslovom teme.
Sanjao sam nekog čovjeka koji je želio mir u svijetu. Taj naivac koji je želio mir u svijetu oduzeo je svo oružje ljudima, smatrao je da će tako zaustaviti ratove, njemu se ispunila želja da postane više od samog čovjeka. Čovjek koji je dobio moć da uspostavi mir u svijetu, to jest mir među ljudima, bar je on tako mislio. Nakon par godina kada su se ljudi sabrali jer im je iznenada oduzeto svo oružje ljudi su se opet borili između sebe, koristili su sve što im je palo pod ruke za ratovanje, motike, vile, mačeve, neki su već proizvodili vatreno oružje jer su im ostale mašine za proizvodnju oružja, na kraju su ljudi opet vodili po svijetu tisuće malih ratova. Onda je naivca koji je želio mir podijelio ljude u dvije skupine. Izdvojio je sve političare i stavio ih je na jednu stranu, one koji podržavaju ratove stavio je sa političarima, oni koji žele mir stavio je u drugu skupinu. Političari i ovi koji ih podržavaju brzo su se istrijebili između sebe. Ovi ljudi koji su željeli mir u svijetu podijelili su se u tri skupine. U političare i one koji podržavaju političare, i one koji žele mir, političari su opet su započeli ratove, i sve je krenulo ispočetka. Gleda to ovaj čovjek koji je želio mir u svijetu pa pita ljude koji su željeli mir u svijet. Vi ste bili skupina ljudi koji su svi odreda željeli mir u svijetu, zato sam vas stavio na jednu hrpu da uspostavite taj mir među sobom, zašto opet radite iste stvari? Ljudi koji su željeli mir daju mu svaki svoje odgovor zašto opet ratuju između sebe. Na kraju su prestali slušati njegove molbe da prestanu ratovati, pa su nastavili ratovati između sebe.